1/29/13

σκατά στους knife


Πριν ξεκινήσω τις χριστοπαναγίες να πω εκ των προτέρων ότι αγαπώ τους Knife. Το Silent Shout είναι παντοτινή δισκάρα, και πάντα θα καταλήγω να το ακούω 3,4 η ώρα τα ξημερώματα νο ματερ γουατ. Αλλά όχι. ΟΧΙ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Εχθές ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Ξύπνησα το πρωί, έφτιαξα το συνηθισμένο νερουλό εσπρέσσο (έχει χαλάσει το μηχάνημα) και έκατσα μπροστά στο λαπ τοπ για το κλασικό πρωινό κάψιμο. Κατεβάζω νέο Girls και μπαίνω στα γνωστά μέσα δικτύωσης όπου πρώτη είδηση είναι το καινούργιο κομμάτι των Knife και μάλιστα σε μορφή βίντεο. Λέω γαμώ, επιτέλους θ'ακουσούμε νέο υλικό πάνε και 7 χρόνια από την τελευταία φορά. Το βάζω λοιπόν και η πρώτη μου εντύπωση από το κομμάτι ήταν ερμμ...ΝΑΙ, γιατί όχι? Το χειρότερο βέβαια ήταν ότι έπρεπε να υποστώ αυτή τη μέγιστη τη παπαριά το βίντεο (που βέβαια είναι τέχνη γιατί έχουμε και ένα "weird attitude" που πρέπει να περάσουμε) με τον πρωϊνό μου καφέ. Ρε ξέρετε τι είναι ο πρώτος καφές της μέρας? Πόσο μεγάλη ιεροτελεστία? Αντί να πίνω τον καφέ μου και να βλέπω το εξώφυλλο του Γάβρου με τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλα και να κράζω τη μαλακοεφημερίδα του Xελάκη, βλέπω μια γερομαλακο να κατουράει στο δρόμο ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα? Ρε την παλεύετε γαμώ την καταδίκη μου? Τι αμαρτίες πληρώνω. Εντωμεταξύ τι άλλη μαλακία είναι αυτή με τα τεράστια διάρκειας άλμπουμ? 93 λεπτά λέει το νέο Knife. Έχω δει ταινίες που διαρκούν λιγότερο. Επειδή αυτοί ας πούμε τα έξυναν 7 χρόνια (εντάξει τουλάχιστον η τύπισσα έβγαλε και το Fever Ray) θα την πληρώσω εγώ που πρέπει να αφιερώσω ολόκληρο απόγευμα ν'ακουσω το νέο τους άλμπουμ. Ναι άλλη δουλειά δεν είχα. Μέσα σε μιαμιση ώρα ακούω τρεις φορές το άλμπουμ των Parquet Courts που είναι και δισκάρα και γαμεί κώλους (pavement και modern lovers ρε μουνιά). Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι μπάντες που παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους ότι στην εποχή που ζούμε, με τρεις σκληρούς δίσκους μουσική και τα ρέστα, δεν έχουμε άπειρο χρόνο να αφιερώνουμε στην παπαριά τους. Έχουμε και άλλες παπαριές ν'ακουσούμε. Ενταξει?Αντε. 

(Και να μην σχολιάσω καν το εξώφυλλο του δίσκου τους. Σαν να κλέβω εκκλησία)

(Πάλι καλά που θα παίξουν στο primavera και θα γαμήσουν, χοχο. )

(Αλλά και πάλι ποιος γαμάει τους Knife? Κevin fuckin Shields ρε μουνιά)

6 comments:

 1. Είσαι καλά μωρέ;
  P.S. δεν είδα το βίντεο, αλλά τώρα (σε λίγο δηλαδή) θα το κάνω.

  ReplyDelete
 2. ...έτσι ξεχωρίζεις ένα άλμπουμ αν αξίζει ή όχι? με το πόσο κρατάει?


  Μ.

  ReplyDelete
 3. δεν το ξεχωρίζω γιατί δεν το έχω ακούσει προφανώς.αν ειναι καλό δεν θα με πειράξει η διάρκειά του.αλλά να πω την αλήθεια με προκαταλαμβάνει αρνητικά το ότι διαρκεί 93 λεπτά

  ReplyDelete
 4. στο ρώτησα αυτό γιατί είδα μια προκατάληψη που είναι αρκετά λανθασμένη και κακώς που το βλέπεις έτσι (αλλά αυτό έχει να κάνει με την υποκειμενικότητα του καθενός οπότε σεβαστή η γνώμη σου)... όπως και να ΄χει όμως αν δεν ακούσουμε το άλμπουμ δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη άποψη... μπάι δε γουέι θα συμφωνήσω μαζί σου για το βίντεο μιας και ήταν λίγο παπαριά αλλά έτσι είναι η τέχνη...

  υγ: ωραίο μπλογκκκ!


  Μ.

  ReplyDelete
 5. ναι συμφωνώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πριν το ακούσω αλλά όπως και είπα πάνω θα το ακούσω με αρνητική προδιάθεση και πρώτος εγώ λέω ότι αυτό ειναι κακό.

  θενξ!

  ReplyDelete