9/5/10

δίσκοι

Wild Nothing- Gemini


Ωραίος ήχος. Σκεφτείτε τους Pains με ολίγον τι από Factory.3,4 κομμματάρες (live in dreams, summer holidays, bored games), τα υπόλοιπα απλά συμπαθητικά. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα μου τα σκάσει περισσότερο αυτός ο δίσκος.

Menomena- Mines 

Πρώτη ένσταση, αυτό το απαίσιο εξώφυλλο. Όταν το προηγούμενο σου άλμπουμ είχε μακράν από τα καλύτερα artworks που έχω συναντήσει (όσοι είχαν αγοράσει το cd ξέρουν για τι πράγμα μιλάω) απλά δεν κυκλοφορείς μ' αυτό το απαίσιο εξώφυλλο. Πέρα από αυτό, είναι φοβερός δίσκος στα ίδια επίπεδα με το καταπληκτικό friend and foe. Κατεβάστε το οπωσδήποτε. (Ο αγαπημένος μου Jeph Jacques έγραψε κάτι πολύ εύστοχο: "It’s indie rock arranged by a computer program and given soul by the dudes performing it." Ακριβώς αυτό.)Local Natives- Gorilla Manor
Ναι ξέρω έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά πρέπει να γεμίσω γραμμές για να μην μοιάζει τόσο ανούσιο αυτό το ποστ. Oι fleet foxes του 2010 σε συνδιασμό με dodos (πόσο δισκάρα ήταν το visiter?) σε λίγο πιο κιθαριστικούς ρυθμούς. Εξαιρετικό άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος, θα αδικηθεί στο τέλος της χρονιάς από τις άπειρες φοβερές κυκλοφορίες του 2010.

Morning Benders- Big Echo

Αυτοί είναι οι grizzly bear του 2010. Με χαλάνε λίγο τα φωνητικά, αλλά γενικά είναι πολύ ωραίος δίσκος. Βρώμικος θα έλεγα. Ισχύει το ίδιο με τους local natives, θα αδικηθεί κατάφωρα.

Μale Bonding- Nothing Hurts

Νταξ..Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τέτοιες μπάντες. Δώσμου lo fi, noise pop και πάρε μου την ψυχή. Άμα γουστάρετε no age, times new viking, abe vigoda, wavves κτλπ. απλά κατεβάστε το χωρίς σκέψη. Δισκάρα. Και έχει το υπέροχο franklin που είναι πολύ μεγάλο κομμάτι και μου θυμίζει pixies για κάποιον πολύ περίεργο λόγο.

υ.γ. Για την δισκάρα των no age θα γράψω εκτενέστερα σε λίγες μέρες.

1 comment:

  1. Λίγο αργά, αλλα να προσθέσω ότι από τα υπολοιπα άλμπουμ του σιρφετού αυτό είναι το μοναδικό που συνεχίζω να ακούω ακατάπαυστα. Πρέπει να έχει να κάνει με τις μελωδίες, είναι όλες τραγουδιάρικες...

    ReplyDelete